Polévky

Patříte mezi polévkové typy? Tak teď dávejte pozor! Milovníci hustých polévek si v Itálii totiž přijdou na své. Italské polévky mnohdy můžou nahradit i hlavní chod. Pojďme se podívat na dvě nejznámější. Slyšeli jste o nich někdy?


  • Minestrone  mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina, někdy navíc těstoviny či rýže (detaily receptu se liší i krajově)
  • Acquacotta  pochází z Toskánska, mezi základní ingredience patří chléb, vejce, sýry (třeba parmezán), celer, česnek, bazalka, fazole, zelí, kapusta, citronová šťáva a brambory

Slovníček

Schválně! Která z polévek podle vás znamená v překladu velká polévka? Máte pravdu! Je to polévka minestrone.

A která polévka znamená v překladu vařená voda? Ano, je to polévka Acquacotta.

Nevíte, co uvařit? Máme pro vás tip! Co třeba polévku minestrone?

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky