Polévky
Patříte mezi polévkové typy? Tak teď dávejte pozor! Milovníci hustých polévek si v Itálii totiž přijdou na své. Italské polévky mnohdy můžou nahradit i hlavní chod. Pojďme se podívat na dvě nejznámější. Slyšeli jste o nich někdy?
- Minestrone – mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina, někdy navíc těstoviny či rýže (detaily receptu se liší i krajově)
- Acquacotta – pochází z Toskánska, mezi základní ingredience patří chléb, vejce, sýry (třeba parmezán), celer, česnek, bazalka, fazole, zelí, kapusta, citronová šťáva a brambory
Slovníček
Schválně! Která z polévek podle vás znamená v překladu velká polévka? Máte pravdu! Je to polévka minestrone.
A která polévka znamená v překladu vařená voda? Ano, je to polévka Acquacotta.